Allergier och Godis

godis_text

 

 

http://studentreportrarna.sh.se/at/Trender/article12732.ece#.VIReexx87mQ

http://studentreportrarna.sh.se/at/Trender/article13486.ece#.VIRf2xx87mQ

http://studentreportrarna.sh.se/at/Trender/article13487.ece#.VIRf3Rx87mQ

 

Slutsatser

Konsumenter har rätt att kräva information om de livsmedel vi köper och äter. Systemet med E-nummer är bra. Dock har det utnyttjats av industrin för att introducera allt fler tillsatser som kan medföra risker, särskilt för allergiker och barn. Många onödiga tillsatser borde inte användas. Oberoende toxikologiska studier vore önskvärda men frågan är om skattebetalarna egentligen vill vara med och bekosta att myndigheterna gör jobbet: om det innebär fler plågsamma djurförsök är det bättre att sluta använda tveksamma ämnen. Internationellt regelarbete inom EU och Codex måste ta hänsyn till försiktighetsprincipen. Reklamen måste ses över så att konsumenterna inte luras när det gäller livsmedel med farliga syntetiska kemikalier.

Martin Frid
Sveriges Konsumenter i Samverkan

http://www.konsumentsamverkan.se

Det finns alternativ, t ex

http://www.hittarecept.se/s/godis-utan-tillsatser.html

 

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: