Gikt – Gout

Hälsosam kost för gikt sjuka

Urinsyra är avfall som former som livsmedel och protein bryta ned i kroppen. Gikt orsakas när det finns ett överskott av urinsyra i blodet som har funnits länge nog att formuläret nål-liknande kristaller. Dessa kristaller orsaka inflammation i lederna, och svår smärta och svullnad. Gikt är en typ av artrit som orsakas av en ohälsosam kost. Ofta startar i stortå, utan kan påverka andra förband samt.

Ohälsosamma livsmedel

Om du lider av gikt, undvika livsmedel som har en hög puriner innehåll. Urinsyra former från puriner när kroppen försöker smälta den. Hög-puriner livsmedel innehålla avokado, rött kött och slaktbiprodukter som lever, njure, hjärta och bräss. Vilt som hjortkött, Anka, gås, fasan och kanin är också hög i puriner, liksom de flesta skaldjur, speciellt ansjovis, makrill och sardiner. Livsmedel och drycker som innehåller jäst, speciellt öl, har mycket av puriner.

Vissa grönsaker innehåller en hel del av puriner samt, såsom champinjoner, sparris, blomkål och spenat. Det gör linser och sojabönor. Dessa livsmedel bör ätas med måtta.

Alkohol kan öka urinsyra i kroppen. Det kan också påverka fördelningen av samling urinsyra, eftersom alkohol konverteras till mjölksyra genom kroppen. Mjölksyra hämmar den korrekta funktionen av njurar, vars uppgift det är att bli av urinsyra.

Hälsosamma livsmedel

Försök att konsumera främst livsmedel som är låga i puriner. Livsmedel som ägg (gränsen till tre eller fyra en vecka), mjölk, ris, pasta och makaroner, nötter och jordnötssmör, soppor utan köttextrakt eller buljong, fetter, oljor och socker i små mängder, och låg fetthalt eller fettfri ost och glass.

Vegetabiliska alternativ inkluderar gröna bönor, squash, majs, morot, okra, grönkål, paprika och kål. Frukter innehålla banan, ananas, jordgubbar, blåbär och frukter hög i C-vitamin, som körsbär, tangeriner och apelsiner. Frukter och grönsaker kan konsumeras färska, frysta, burk, och som juice.

Livsmedel med medellång nivåer av puriner kan konsumeras med måtta. De omfattar kyckling, lamm och gris, så länge slaktbiprodukter inte äts.

Dricka tillräckliga mängder vatten är fördelaktig i tömmer ut toxiner och förhindra attacker av gikt. De rekommenderade åtta till tio glas om dagen räcker. Dricksvatten kan också hjälpa dig förlora vikt eftersom det tömmer ut inte bara överskjutande toxiner men också överskott vätska lagras. Om du är överviktig, kommer att förlora vikt att minska urinsyra nivåer i din kropp och minska stress på viktbärande lederna. Försök inte att gå ned i vikt för snabbt. Enligt kan samhället gikt U.K. krasch bantning öka urinsyra i kroppen. Ökad aktivitet och motion är också viktiga.

http://www.hallsciences.com/halsosam-kost-for-gikt-sjuka.html

Annonser

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: