En burk med oliver har mer än oliver!

Mononatriumglutamat (MSG), ribonukleotidreduktas, Disodium inosinat och Disodium guanylat är alla smakförstärkare som lägger en salt, salta smak i livsmedel.

De överstimulera smaken i maten, vilket gör en intetsägande mat smakar exceptionellt bra. De överstimulera också i hjärnan, och är kända som ”Excito toxiner”. De kan listas antingen genom livsmedelstillsats namnet eller genom livsmedelstillsatsen nummer (ibland kallade ”E-nummer”): 621, 635, 631 och 627.

Lagligt, är dessa livsmedelstillsatser kan också ‘förtäckt ”i termer såsom kryddor, jästextrakt, hydrolyserat vegetabiliskt protein, naturliga smakämnen, aromämnen, glutaminsyra, hydrolyserad vegetabilisk olja, Torula jäst, autolyserad jäst, natriumkaseinat, och mononatriumglutamat.

Naturligtvis kan dessa tillsatser också listade med deras riktiga namn, som i fallet med exemplen nedan.

Men skulle du tro att en enkel burk eller burk oliver skulle innehålla smakförstärkare för att kemiskt förändra smaken?

Tja, den kan!

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: