Grilla eller inte grilla en broiler – Ph1P risk

Det är allmänt känt att köttätare har högre cancerfall jämfört med personer som undviker kött. Jag citerar några stycken från den internationella tidskriften ”Good Medicine” från läkarna kommitté för ansvarsfullt medicin, sommaren 2006, årgång 15, sid 6-8 till stöd för hypotesen att icke vegetarianer är mer benägna till cancer jämfört med vegetarianer.

”Experter vet nu att grillat kött, särskilt kyckling cancerframkallande heterocykliska ammines (HCAs) som bildas från kreatin, aminosyror och socker som finns i muskelvävnaden. År 2005 inkom federala regeringen (USA) HCA-talet till sin lista över cancerframkallande ämnen. Mer HCAs produceras av långa tillagningstider och höga temperaturer vilket gör grillning, pan stekning och ugn gassande särskilt farliga matlagning metoder ”.

”Många människor som äter kyckling särskilt grillad kyckling och stekt kyckling är omedvetna om att cancerframkallande HCAs lurar i kokt kött och HCAs kan binda direkt till DNA och mutationer orsakar, det första steget i utvecklingen av cancer. Grillat är också problematiskt eftersom när fett från kött droppar på en öppen låga, cancerframkallande kallade polycykliska aromatiska kolväten (PAH) form och deponeras tillbaka på köttet genom rök. ”

”Forskare har upptäckt mer än 16 olika HCAs. En typ är vanlig i grillat kött är Ph1P som har varit på Califorma lista över cancerframkallande kemikalier för mer än ett decennium. Forskarna har inte fastställt en säker konsumtionen av Ph1P vilket innebär att belopp som är tros kunna öka risken för cancer. ”

”Den senaste tidens studier har visat att konsumtionen av välgjorda kött som innehåller Ph1P och HCAs är associerat med en ökad risk för tjocktarmscancer, ändtarm, oesophaged, lungor, struphuvud, pankreas, prostata, mage och bröstcancer och icke-Hodgkins lymfom.”

”I en aktuell översyn av 30 epidemiologiska studier om sambandet mellan att äta välgjord kött och cancer på olika platser, visade 80 procent av studierna en positiv korrelation. HCAs har också särskilt kopplade till colorected cancer. En översyn fann att hög matlagning Temperaturen ökade risken tjocktarmscancer nästan två och ökad risk för ändtarmscancer med 60 procent. ”

”HCAs är inte de enda cancerrisken som kommer från att äta kött. Länder med en högre fetthalt höjer fett från animaliska produkter har en hög förekomst av bröstcancer. En hypotes om orsak är att lågt fiber, fettrik mat öka mängden av östrogener i blodet som uppmuntrar bröst tillväxten av cancerceller. Ett liknande fenomen kan uppstå när man äter fet mat leder till risk för prostatacancer. ”

”Konsumtionen av kött och andra fatly livsmedel är starkt kopplad till tjocktarmscancer. Har visat att rött kött, även rött kött tillagas på låg Färska studier temperatur kan öka risken för tjocktarmscancer med så mycket som 300 procent.”

”Dessa fakta tycks utgöra ett dilemma för fjäderfä konsumenter. Kyckling tillagad för lite och du kan lätt sluta med en bakteriell infektion. Vrid upp värmen tillräckligt för att döda bakterier och du kan skapa cancerframkallande ämnen.”

”Välja växtbaserad mat kan minska risken för cancer på andra sätt också. Inte bara vegetabiliska livsmedel med låg fetthalt och högt i skyddande fiber, men de innehåller också antioxidanter och fytokemikalier som har visat att förebygga cancer.”

Referens: Jennifer Reilly RD, bra medicin från läkare kommitté för ansvarsfullt medicin, 2006.

Se: http://www.sundayobserver.lk/2006/09/03/pow07.asp

Annonser

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Cancer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: