Vitamin B12, folinsyra och minnet

Äldre vuxna som tog vitamin B12 och folsyra tillskott syra i två år hade större förbättringar på kort och lång sikt minnestester än vuxna som inte tar vitaminer, enligt en australiensisk studie.

Fördelarna var blygsam men uppmuntrande, sade författaren Janine Walker, forskare vid Australian National University, av studien publiceras i American Journal of Clinical Nutrition.

Vitaminer kan ha en viktig roll för att främja ett hälsosamt åldrande och psykiskt välbefinnande samt upprätthålla en god kognitiv funktion längre på en gemenskapsomfattande skala”, säger Walker i ett mail till Reuters Health.

Forskarna frågade mer än 700 personer i åldern 60 till 74 år att ta en daglig dos av folsyra och vitamin B12, eller piller placebo som liknade vitaminer. De vitamin dos ingick 400 mikrogram folsyra och 100 mikrogram vitamin B12 och deltagarna visste inte vilka de fick i uppdrag att ta.

Se: http://www.reuters.com/article/2012/01/10/us-vitamins-memory-idUSTRE80908020120110?feedType=RSS&feedName=healthNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reuters%2FhealthNews+%28News+%2F+US+%2F+Health+News%29

Vitamin B12 och folinsyra ingår i många B-vitamin tabletter. Andra substanser kan vara B1 Tiamin, B2 Riboflavin, B3 Niacin.

Nikotin metaboliseras till vitamin B3 när det kommer in i kroppen. Vitamin B3 i sig är en nikotinsyra som bryter ner fett. Niacin ett co-enzym som medverkar på omsättningen av fetter, kolhydrater och proteiner. Medverkar vid bildandet av könshormoner, cortison, thyroxin och insulin.

Se: http://addictions.about.com/b/2010/01/22/nicotine-cravings-and-vitamin-b-complex.htm

New research suggests that the nicotine patches used by people trying to quit smoking could serve an unexpected purpose: They appear to counteract mild memory loss in older patients. Se: http://www.caring.com/news/could-nicotine-patches-help-stave-off-memory-loss? 

Observera följande:

Niacinamid är en av de vattenlösliga B-komplex vitaminer. Niacin, eller nikotinsyra, även känd som vitamin B-3. När en amid molekyl fäster niacin, det blir niacinamide. En stor skillnad är att i doser överstigande 50 mg, niacin vanligtvis producerar rodnad i huden. Niacin och niacinamide har också olika applikationer. Den sin niacinamide form är det användbart i artrit och tidig debut av typ I-diabetes, niacin är ett effektivt reducering av höga kolesterolvärden.

Niacinamid första var kopplat till att förhindra utvecklingen av diabetes hos försöksdjur på 1950-talet, ett konstaterande bekräftas i 1980-talet som ledde till ytterligare kliniska studier. Niacinamid ökar insulinutsöndringen och ökar insulinkänsligheten. Bevis pekar på niacinamide tillskott vara mycket effektiva för att förebygga typ I-diabetes från att gå framåt hos vissa patienter om de får snart nog vid uppkomsten av diabetes. Det gör man främst genom att hjälpa till att återställa betaceller.

Se: http://www.oralchelation.com/ingred/niacinamide.htm

Annonser

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i bra för hälsa, Vitamin B12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: