Alzheimers sjukdom: Diet ”kan hindra att hjärnan krymper”

Diet påverkar minne och tänkande, visar en undersökning.
En kost rik på vitaminer och fisk kan skydda hjärnan från åldrande medan skräpmat har motsatt effekt, visar forskningen.

Äldre människor med höga nivåer av vitaminer och omega 3-fettsyror hade mindre hjärna krympning och bättre mental prestationsförmåga, en Neurologi studie hittas.

Transfett finns i snabbmat var kopplad till lägre poäng i tester och mer svinn typiska för Alzheimers.

En brittisk medicinsk välgörenhetsorganisation har krävt mer arbete på kost och demens risk.

Det bästa nuvarande råd är att äta en balanserad kost med mycket frukt och grönsaker, inte röka, ta regelbunden motion och hålla blodtryck och kolesterol i schack, sade Alzheimers Research Storbritannien.

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Alzheimer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: