Alzheimers, hjärnans storlek och rätt kost

Skräpmaten som krymper hjärnan

Fisk och grönsaker håller dig skärpt. Men skräpmat krymper din hjärna när du blir äldre. Det visar en ny amerikansk studie.
– Det är inte så svårt att föreställa sig att skräpmat är dåligt för din hjärna, säger Gene Bowman, professor i neurologi och en av författarna till studien.  Se: http://www.expressen.se/nyheter/1.2665810/skrapmaten-som-krymper-hjarnan 
Alzheimers sjukdom är den vanligaste orsaken till demens.
Symtomen omfattar minnesförlust, humörsvängningar och problem med kommunikation.
Ingen enskild faktor har identifierats som en orsak till Alzheimers sjukdom – som orsakas av en kombination av faktorer, inklusive ålder, gener, miljö, livsstil och allmän hälsa. – Alzheimers Society
Forskarna, från Oregon Health och Science University, Portland, Portland VA Medical Center, och Oregon State University, Corvallis skannar hjärnan.
De fann individer med höga nivåer av vitaminer och omega 3 i blodet var mer benägna att ha en stor hjärnvolym, medan de med höga halter av transfetter hade en mindre total hjärnvolym.
En kost rik på vitaminer och fisk kan skydda hjärnan från åldrande medan skräpmat har motsatt effekt, visar forskningen.Äldre människor med höga nivåer av vitaminer och omega 3-fettsyror hade mindre hjärna krympning och bättre mental prestationsförmåga, en Neurologi studie hittas.Transfett finns i snabbmat var kopplad till lägre poäng i tester och mer svinn typiska för Alzheimers.

En brittisk medicinsk välgörenhetsorganisation har krävt mer arbete på kost och demens risk.

Det bästa nuvarande råd är att äta en balanserad kost med mycket frukt och grönsaker, inte röka, ta regelbunden motion och hålla blodtryck och kolesterol i schack, sade Alzheimers Research Storbritannien.
Fortsätt att läsa den huvudsakliga berättelsen
”Det finns ett tydligt behov av avgörande bevis om effekten av kost på vår risk för Alzheimers, som bara kan komma från storskaliga, långsiktiga studier ” – Dr Simon Ridley, Alzheimers Research Storbritannien

Den forskning som tittade på näringsämnen i blodet, snarare än att förlita sig på frågeformulär för att utvärdera en persons kost.

Amerikanska experter analyserade blodprov från 104 friska personer med en medelålder på 87, som hade några kända riskfaktorer för Alzheimers.

De fann de som hade mer vitamin B, C, D och E i blodet presterade bättre i tester av minne och tänkande. Personer med höga halter av omega 3-fettsyror – finns främst i fisk – hade också höga poäng. De fattigaste poäng hittades hos personer som hade mer transfett i blodet.

Transfett är vanliga i förädlade livsmedel, bland annat kakor, kex och stekt mat.

Forskarna, från Oregon Health och Science University, Portland, Portland VA Medical Center, och Oregon State University, Corvallis, genomförs sedan ut hjärnan skannar på 42 av deltagarna.

De fann individer med höga nivåer av vitaminer och omega 3 i blodet var mer benägna att ha en stor hjärnvolym, medan de med höga halter av transfetter hade en mindre total hjärnvolym.

Annonser

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Alzheimer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: