Binjurar fixar din hälsa

Binjurarna är två små triangelformade organ som är belägna ovanpå njurarna. De är de stora körtlar kroppen använder för att svara på stress. Två hormoner, adrenalin och adrenalin, höjer blodsocker, blodtryck och främja energiproduktion i nödsituationer, som ofta kallas ”kamp eller flykt.” Längre verkande anti-stress binjure hormoner som kortison och kortisol produceras också som det är binjurarna hormonet, aldostreone, som orsakar natriumretention och ökar blodtrycket. När binjurar blir utfiskade, är kroppen inte kan hantera stress bra.
Så arbetar binjurar
Binjurarna är en del av det endokrina systemet av körtlar som är den kemiska ”polis” som reglerar hur våra kroppar och sinnen.

Din kropp har två binjurarna, som kallas ”binjurar” att stiga något som svampar, en från toppen av varje njure. Din binjurar är en del av kroppens endokrina systemet. Det endokrina systemet är anslutet med den bloodsteam och det inkluderar:

Hypotalamus och hypofys (i huvudet)
Sköldkörtel och bisköldkörtlarna (i nacken)
Binjurarna (två körtlar sitter ovanför njurarna)
Endokrina pankreas (finns mot den bakre väggen i buken nära magen)
Gastrointestinala hormoner
Gonad Hormoner (könskörtlarna är de främsta fortplantningsorganen, testiklarna hos mannen och äggstockarna hos honan)
Placenta-Hormoner (bildas i livmoderslemhinnan)
Andra endokrina Vävnader och Hormoner

Binjurarna producerar kemikalier som upprätthåller livet, inget mindre. Dessa kemikalier omvandlar det vi äter och dricker från kemiska ämnen som är värdelösa för oss, till ämnen som orsakar våra kroppar att fungera, växa och förändras, och ge material för nödvändiga reparationer och ombyggnader.

Ta biff, eftersom det är rikt på protein. Men det är nötkött protein och som sådan gör ingenting för människor. Kroppen har att bryta ner kemiskt i basiska aminosyror. Då kroppen genom enzymatiska reaktioner [matsmältningen] har att sätta dessa syror tillsammans igen, på andra sätt.

Resultatet är humant protein som våra kroppar kan använda och ha. Fetter, mineraler och kolhydrater (socker och stärkelse) måste individuellt konstrueras också från det material som ingår i livsmedel och drycker.

Nu når vi en mycket viktig punkt, vad som går in som främmande proteiner och fetter (se definition) är inte enbart omvandlas till mänskliga proteiner och fetter.

Bland slutprodukterna är mänskliga kolhydrater som varit ”manipulerade” efter många kemiska steg, förändras med ytterligare två steg i grundläggande kroppen socker, glykogen, för lagring, främst i levern och i andra hand i muskelvävnad, och genom ytterligare ett steg i blodsocker, glukos.

Definition: Alien proteiner inkluderar fraktionerade aminosyror, proteinhydrolysat, bearbetas pulver protein, etc., och främmande fett inkluderar alla vegetabiliska oljor och fetter, utom olivolja, som innehåller margarin och oljor och fett som härrör från sådana växter som raps (raps) , soja, safflor, och majs.

Många av oss grov upp våra binjurar med super raffinerade kolhydrater. I tarmarna dessa kolhydrater blir glukos, som absorberas i blodet där glukos redan exakt balans med syre.

Detta skjuter upp blodsockret. Balansen förstörs och kroppen är i kris. Hormoner häll från binjuren höljen och marskalken alla kemiska resurs för att hantera det. Viktigast är insulin från endokrina ”skär” i bukspottkörteln.

Detta hormon som särskilt berör hålla nere blodsocker, i ”antagonism” för adrenal hormoner sysslar med att hålla upp det. Alla dessa kemiska frågor fortsätta i akuta takt, med en att-vara-förväntat resultat. Gick så snabbt det går för långt. Botten droppar ur blodsockernivån, och en andra kris kommer ut ur den första.

Pancreatic ”skär” måste stängas. Och så gör några av de ”avdelningar” i binjurarna tarmar. Men andra adrenal hormoner som måste produceras för att reglera vända den kemiska riktning och få blodsockret igen.

Att äta den mycket raffinerade kolhydrater (säg, en chokladkaka) gav dig en snabb pickup okej, medan lagt glukos absorberas i blodet. Men denna våg av energi efterträddes av en ”besvikelse” känsla när botten hoppade av blodsockernivån.

Tills det kom upp igen du var håglös och trött, det krävs ansträngning att röra sig eller ens tänka. Din dåligt strömförande sinnet var utsatt för misstankar, även till hallucinationer.

Du kunde ha varit ”alla nerver” och din irritabilitet, enorma. Svårighetsgraden av krisen följas-by-krisen beror på vikten av glukos överbelastning.

Efter ett antal år, är slutresultatet skadade binjurar. De är piskade, inte så mycket eftersom de har varit överarbetad, som eftersom de har gjorts för att rycka om ur balans (kemiskt sett) så många, många gånger.

Den totala produktionen av många hormoner är för låg, och producerade mängder som inte fungerar som de ska. Denna störd funktion återspeglas hela det endokrina systemet.

När stressen kommer i din väg, du kommer att ”gå i bitar”, eftersom du inte längre har en frisk endokrina systemet för att hantera det. Och din dag till dag effektivitet är mycket dåligt eftersom du ”aldrig tycks få något gjort.”

Allt detta är extremt, naturligtvis. Det finns alla grader av hårdhänt behandling av binjurar och om konsekvenserna av hårdhänt behandling. Men det illustrerar vad jag menar när jag säger att det är fullt möjligt att förbättra dispositionen, öka effektiviteten och ändra personlighet till det bättre.

Sättet att göra det är att lämna högraffinerade, snabbt absorberbara kolhydrater ensam, och jag menar sockerrör och sockerbetor i alla former och skepnader, alla Finmalet mjöl av spannmål, vilket innebär bröd, pajer, kakor, spagetti, makaroner, osv, alla raffinerade spannmålsprodukter, såsom kall-och varm frukost spannmål (utom havremjöl), den snabbt absorberbara grönsaker kolhydrater, potatis, majs och ris, alla söta ”mjuka” drinkar och alla alkoholhaltiga drycker.

De kolhydrater som håller binjurar friska är de som sakta absorberas och är den kroppsliga omställning av proteiner och fetter och grönsaker. Kolhydrater är upp långsammare när de konsumeras med ”bra” fetter.

Även 58% protein och 10% av ”bra” fetter kan ändras till glukos / kolhydrater i kroppen, vilket ger alla kroppen behöver för att upprätthålla blodsockernivåer, utan några kolhydrater livsmedel.

Det enklaste mat för kroppen att smälta och utlize är kött, ägg, och ”bra” fett jämfört med kolhydrater. Kolhydrater behöver så många av kroppens resurser för att de som skall bearbetas.

”Bra” fett är också den bästa källan till energi för kroppen i motsats till kolhydrater, och att de inte bidrar till att fett som kolhydrater gör. Faktum är att de kan hjälpa dig gå ner i vikt, om det behövs – se ner i vikt och läka naturligt.
Symtom och Konsekvenser av Dåligt fungerande Binjurar

Utdrag ur: binjurarna.

Låg sköldkörtel
Låg kroppstemperatur
Svaghet
Oförklarligt håravfall
Nervositet, ångest och förvirring
Irritabilitet och depression
Hypoglykemi
Oförmåga att koncentrera
Överdriven hunger
Stunder av förvirring
Matsmältningsbesvär
Dåligt minne
Känslor av frustration
Omväxlande diarré och förstoppning
Osteoporos
Berusningskänsla
Hjärtklappning [hjärtfladder]
Yrsel som uppstår när du står
Lågt blodtryck
Sömnlöshet
PMS (premenstruellt syndrom)
Sug efter sötsaker
Torr och tunn hud
Huvudvärk
Knapphändiga svett
Alkohol intolerans

Vad påverkar binjurefunktion

Utdrag ur: Steroid Droger av Thomas Cowan, MD.

De hormoner som våra binjurar producerar alla kommer från vår bästa vän – kolesterol (se definition). Ja, kolesterol föregångaren till alla värdefulla adrenal hormoner som hjälper oss att hantera stress, inflammation och trauma och som hjälper kroppen att läka.

Definition: Kolesterol är en steroid (fettlösliga organiska föreningar) lipid (fett), som finns i cellmembranen av alla kroppens vävnader, och transporteras i blodet hos alla djur. Kolesterol spelar en central roll i många biokemiska processer.

Därför adrenal fel är ett fett brist. Så det första steget är enkel och logisk: ät mer fett, speciellt kolesterol-rika fetter som finns i djurens kött, ägg, fisk, speciellt smör, som också innehåller alla fettlösliga vitaminerna A, D och E. binjurar inte kan göra adrenal hormoner av kolesterol utan vitamin A.

För det andra, våra binjurar reglera socker balans. Du kommer att göra sitt jobb mycket enklare om du inte äter någon enkel sockerart och begränsa din totala dagliga kolhydrater konsumtion. Läs liv utan bröd, av Christian B Allan och Wolfgang Lutz, eller Dr Joseph Mercola bok The No-Grain Diet.

Se även Optimal Diet, av Dr Jan Kwasniewski som varit bota människor av hjärtsjukdomar, diabetes, astma, cancer, mm för över 30 år i Polen.

Tredje, skär ner på koffein och koffein-relaterade ämnen (till exempel brom i te) så mycket som möjligt. Koffein verkar genom att stimulera binjurarna få dem att fungera dubbelt hårt för att producera ”chill out” cortisoid hormoner. Under normala omständigheter, kortisol, liksom andra glukokortikoid medel har omfattande åtgärder som hjälper till att återställa homeostasen efter stress.

Fjärde, de två stora näringsämnen binjurarna också måste göra sitt jobb är vitamin B6 och vitamin C. B-vitaminer är högst i levern, och C-vitamin är hög i grönsaker som broccoli och grön paprika. Det finns mycket mer C-vitamin som finns från dessa grönsaker än från någon frukt.

Binjuren är processorn av stress i våra kroppar. Det är där för att hjälpa oss att anpassa sig. När vi blir utmattade av livet, på en psykisk eller fysisk nivå, våra binjurar misslyckas ofta med att hänga med och sjukdom följer.

Så här hjälper du Binjurar

Det bästa sättet att hjälpa dina binjurar är att äta en kost som är näringsrik och är hög i animaliskt kött, fisk och ägg, och högt i bra fetter, med en low-carb intag.

Förhållandena av protein till fett till kolhydrater är enligt The Optimal Diet (av Dr Jan Kwasniewski) nyckeltal-se Beräkna Mat Nyckeltal, eftersom fett är särskilt viktiga för binjurefunktionen enligt ovan.

Konsumera inte ”främmande proteiner och fetter” som täppa till det endokrina systemet. Främmande proteiner inkluderar fraktionerade aminosyror, proteinhydrolysat, bearbetat protein pulver etc. ”Alien fett” inkluderar alla vegetabiliska oljor och fetter (utom olivolja), dvs margarin och oljor och fett som härrör från sådana växter som raps (raps), sojabönor, safflorolja, majs, etc.

Konsumerar inte koffein, dvs kaffe, koffeinhaltiga te, choklad, läsk mm, socker, socker substitut, honung, melass, och alla former av den, inklusive frukt (utom små mängder av citron och lime).
Inte konsumera mycket kolhydrater livsmedel såsom spannmål, baljväxter (bönor eller ärter från skida), grönsaker hög i kolhydrater, socker eller stärkelse, dvs de flesta rötter grönsaker som potatis, morötter, rödbetor, de flesta squash, etc.

Ät lever minst två gånger i veckan för att få tillräckligt med B-vitaminer, och ät mat som innehåller mycket C-vitamin, det vill säga kött, broccoli, grön paprika, gröna, citroner, persilja, kål, grönkål, blomkål, etc.

Se till att du har minst 1,5 teskedar bra ocean havssalt dagligen vilket är mycket viktigt för binjurarna,

Ocean havssalt innehåller rätt mängder natrium och klorid, som är två av de sju macrominerals krävs i större mängder i kroppen, tillsammans med över 84 andra spårämnen.

Borsta huden dagligen för att avgifta din binjurar. Det är mycket effektivt för att stimulera och få bort det lymfatiska systemet och hjälper levern och binjurarna att fungera bättre. Den utövar det lymfatiska systemet och blir det flytande och rör ordentligt. Se även dessa milda former av motion.

Knyt handen och knacka hårt på huden överlappande binjurarna i 2 minuter dagligen. Din binjurarna sitter precis ovanför njurarna på båda sidor av kroppen nära midjan.

Stå i duschen med ryggen vänd mot spray, gör det möjligt att slå ner på dina binjurar (precis ovanför njurarna). Gör detta en gång om dagen i 3 minuter i den varmaste vatten du kan stå, följt av 30 sekunder av de kallaste vatten.
Gör zonterapi: Reflex punkter är belägna 2 inches ovanför och 1 tum till höger om naveln, och även 1 tum till vänster om naveln. Gnid dessa två punkter kraftigt i 1 minut 3 gånger i veckan. Dessa fläckar kommer troligen att anbud om binjurar är trasig.
Thump thymuskörteln att stimulera den. Tymus är en viktig del av lymfsystemet, som hjälper kroppen avgifta sig själv. Det ligger under toppen av bröstbenet.
För att dunka den, använd dina knogar och dunka försiktigt men bestämt på toppen av dina bröst ben se denna bild av immunsystemet för sin plats. Försiktigt duns ungefär 10 gånger i rad. Gör detta ett par gånger om dagen för att vakna upp thymuskörteln.

Ta bort mediciner som innehåller kortison och adrenalin. Om du tar dem du behöver för att avvänja dig av dem så småningom. De är extremt giftiga / giftiga.
Ut i friska luften och låt frisk luft cirkulera i ditt hem. Air laddade med ”bra” joner, kallad ”negativa joner”, är healing till binjurar. Denna typ av luft är rikligt förekommande i skogen och bergen och på stranden. Duschar också ge dessa goda joner.

Få gott om sömn-se Hur man kan förbättra Sömnlöshet / viloläge.

Under stressiga tider ligga ner och slappna av. Placera dina händer på din panna över dina ögonbryn, och stanna så där i 10 minuter. Även djupandningsövningar hjälpa dig att läka som är lugnande och avslappnande, som växlar kroppen över från att köra på sin sympatiska nervsystemet (kamp / flykt nervsystemet) till dess helande parasympatiska nervsystemet.

Se: http://www.healingnaturallybybee.com/articles/treat1.php

Annonser

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Binjurar, Diabetes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: