Ett sötningsmedel med noll GI och noll kalorier, som dessutom tycks döda kariesbakterier. Ett naturligt alternativ till syntetiska sötningsmedel som aspartam och sukralos. Ett blad som paraguays indianer använt i hundratals år och som nu marknadsförs med rättviseargument som ett sätt att minska arbetslösheten bland sydamerikas fattiga småodlare.
Se: http://blog.svd.se/matochhalsa/2007/10/02/hur-sakert-ar-stevia/
Stevia smakar sött och kan också hjälpa enskilda personer att förbättra insulin produktion
Och även hjälpa mot hypertoni (högt blodtryck).
Just nu finns det verkligen inte tillräckligt med data för att bekräfta att stevia är bra för för att behandla högt blodtryck, diabetes, benskörhet eller något annat.
Stevia är en antioxidant. Antioxidanter hjälper din kropp att kämpa mot skador orsakade av fria radikaler (och begränsa fri radikal åldrande).
Detta sätter Stevia (förutsatt att det är säkert) långt före andra sötningsmedel som innehåller ingen sådan välgörande antioxidanter.
Kommentera