Sötningsmedel stevia, diabetes

Ett sötningsmedel med noll GI och noll kalorier, som dessutom tycks döda kariesbakterier. Ett naturligt alternativ till syntetiska sötningsmedel som aspartam och sukralos. Ett blad som paraguays indianer använt i hundratals år och som nu marknadsförs med rättviseargument som ett sätt att minska arbetslösheten bland sydamerikas fattiga småodlare.

Se: http://blog.svd.se/matochhalsa/2007/10/02/hur-sakert-ar-stevia/

Stevia smakar sött  och kan också hjälpa enskilda personer att förbättra insulin produktion

Och även hjälpa mot hypertoni (högt blodtryck).

Just nu finns det verkligen inte tillräckligt med data för att bekräfta att stevia är bra för för att behandla högt blodtryck, diabetes, benskörhet eller något annat.

Stevia är en antioxidant. Antioxidanter hjälper din kropp att kämpa mot skador orsakade av fria radikaler (och begränsa fri radikal åldrande).

Detta sätter Stevia (förutsatt att det är säkert) långt före andra sötningsmedel som innehåller ingen sådan välgörande antioxidanter.

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Antioxidant, bra för hälsa, Diabetes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: