Lymfa, lymfsystmet – kroppens reningssystem

Rengör din lymfsystemet Med Motion
1Få massor av motion för att hålla ditt lymfsystemet ren, eftersom lymfan systemet kräver pumpning av hjärtat för att hålla saker och ting. Träna att rensa toxiner i ditt system. Snabba upp ditt lymfsystemet från 120 ml en timme till så mycket som 1800 ml en timme genom kraftig motion.
2

Hoppa på en studsmatta att motion inte bara på muskulär nivå, utan även på cellnivå. Stimulera en-vägs ventiler i lymfsystemet genom detta hoppande, även kallad ”studsade”. Förbättra spridningen av interstitiell vätska mellan celler genom hoppning. Öva djupandning medan rask promenad eller jogga för att rensa lymfsystemet.
3

Skratta. Träna din diafragman av djupa mage skrattar, som orsakar membranet att fladdra snabbt, i sin tur stimulerar det centrala lymfatiska fartyg som löper genom mitten av kroppen.
Rengör din lymfsystemet genom kost och örter
1

Drick mycket vatten. Din kropp behöver ca 1 msk. vatten per lb för att stanna tillräckligt mycket vätska och hålla det lymfatiska vätskan flödar ordentligt.
2

Ät massor av greener. Få tillräckligt med C och B-vitaminer. Undvik mat som är svåra att smälta, speciellt fet mat, animaliska produkter, och framför allt socker. Ät ekologiska livsmedel så mycket som möjligt, undvika bearbetade livsmedel som innehåller konstgjorda konserveringsmedel, smaker och färger. Ät råa nötter, frön och avokado för att få de essentiella fettsyrorna ditt lymfsystemet behov.
3

Ät råa frukter och grönsaker, som innehåller enzymer som arbetar kraftfullt för att rensa lymfsystemet. Drick utspädd osötad tranbärsjuice att emulgera fett i lymfsystemet.
4

Ta renande örter på egen hand eller i en te eller tinktur att rena lymfsystemet. Nyttiga örter för att rena lymfsystemet inkluderar Astragalus, hackknivar, echinacea, goldenseal, peta rot och vild indigo rot.
Rengör din lymfsystemet Med Lymfdränage
1

Placera dina fingrar på halsen precis under öronen, en hand på varje sida av halsen.
2

Tryck huden på halsen ordentligt nedåt, som arbetar med fingrarna i nacken och bort från dina öron. Ta 10 massage för att arbeta från öronen ner.
3

Placera händerna på insidan av dina axlar längs nyckelben, en hand på varje sida av halsen.
4

Tryck på huden längst upp dina axlar inåt mot ditt nyckelben, massera inåt fem gånger.

Läs mer: Att rengöra din lymfsystemet http://www.ehow.com/how_6918766_clean-lymph-system.html # ixzz1e4C0r9uF

Lymfatisk rengöring är en förutsättning för god hälsa, eftersom den mänskliga lymfatiska systemet spelar en viktig roll i välbefinnandet av kroppen. Den utgör en viktig del av kroppens immunsystem, och är även ansvarig för att näringsämnen till samt avfall från cellerna.

Kost och näring

Mat som vi konsumerar kan ibland hjälpa till i jämnt flöde och funktion lymfan eller hindra flödet av lymfan i kroppen. För att rena lymfsystemet, bör man undvika mat som innehåller kemikalier, konstgjorda smakämnen, artificiella färgämnen, konserveringsmedel och stabiliseringsmedel, dessa finns i förädlade livsmedel för att öka hållbarheten. Ju mer man konsumerar mat som inte är färsk, ju mer man kommer STOCKA eller blockera det lymfatiska vätska från att rinna fritt i det mänskliga lymfsystemet.

Det är också tillrådligt att hålla sig borta från mat som inte är lätt att smälta, och detta inkluderar mat som innehåller för mycket fett, animaliskt protein, socker och kolhydrater. Mat som är söt smak och är vit, producerad mat med vitt mjöl, till exempel vitt bröd, vit pasta och vitt ris förbrukar mycket energi för att smälta, energi som kunde ha hjälpt rensa upp i lymfsystemet. Dessa livsmedel utlösa också förödelse med sitt blodsocker.

Som du ser är lymfatiska rengöring inte bara om vad vi kan göra, men också om vad vi inte bör göra, eller i detta fall, vad vi inte bör äta.

Utöver ovanstående måste man försöka dricka upp till 2 liter vatten varje dag. Om möjligt, kan man dricka varmt vatten, för detta kan hjälpa lösa upp vissa envisa restprodukter ackumuleras i olika kroppsdelar. Faktum är att dricka mycket vatten är förmodligen den mest grundläggande formen av kroppsliga och lymfatiska detox.

Förutom sin kost och näring, det finns flera andra lymfatiska rengöring och metoder för avgiftning.

Övning

Detta är den bästa formen av avgiftning så långt som det lymfatiska systemet är berörda. Det lymfatiska systemet är ansvarig för att bekämpa infektioner och det är viktigt att hålla i lymfsystemet frisk hela tiden. Motion hjälper till att hålla flödet av lymfatisk vätska vid sitt maximum och ser en massa gifter spolas ut genom att svettas. Motion förbättrar också blodcirkulationen, stärker hjärtat och syresätter celler. Motion är verkligen det bästa och mest naturliga form av lymfatisk rensning.

Örter

Astragalus, echinacea, goldenseal, pokeroot, vild indigo rot, kardborre och rödklöver är utmärkta örter som hjälper renar lymfsystemet och spola ut gifter ackumulerats i lymfan. Alla växtbaserade produkter bör tas i samband med en ekologisk mat diet eller mat som är fri från någon och alla kemiska produkter och ämnen. En annan viktig punkt att notera är att fortsätta att utöva samtidigt använda sådana örter lymfatiska detox, för att dra maximal nytta.

Hud borsta

Detta är en annan naturlig lymfatiska rengöring och avgiftning metod som hjälper rensa lymfsystemet. Lymfsystemet innehåller ett antal minuter fartyg som har en-vägs ventiler (uppåt) som hjälper frigöra slaggprodukter från olika vävnader. Dessa restprodukter är sedan frigörs från det lymfatiska systemet i blodomloppet.

Hud borstar hjälper att flytta de olika slaggprodukter effektivt och snabbt uppåt längs det lymfatiska systemet och ut i blodet, vilket rensning det lymfatiska systemet snabbt. Allt du behöver är en vanlig mjuk borste med en längre handtag som hjälper dig att nå olika delar av kroppen utan att anstränga dig för mycket. Det är bäst att göra huden borsta efter att du har haft ditt badkar med långsträckta stroke, flyttar uppåt mot ditt hjärta region.

Body / lymfatiska Massage

En annan metod för lymfatiska rengöring och detox är via lymfatiska massage. Massage hjälper till att stimulera lymfkörtlar och lymfatiska systemet genom att underlätta det lymfatiska systemet att spola ut alla restprodukter ackumuleras som en följd av cellernas ämnesomsättning tillsammans med överflödig vätska och mikroorganismer. Vid manuell massage, är lymfsystemet stimuleras och kommer att bidra till att underlätta den fria och jämn genomströmning av lymfatisk vätska eller lymfa och därigenom bidra till ett starkt immunförsvar.

Clay Bath

Man kan genomgå lymfatiska rensning genom att ta en lera bad för en tid på 15-30 minuter till 2 timmar, beroende på en välmående. Dessa lera bad hjälp frigöra toxiner från huden och därmed frigöra det lymfatiska systemet på vissa tunga gifter som har samlats i lymfan.

Detta är ganska enkel och man kan använda en mängd levande lera som finns i pulverform. Helst kan två eller tre koppar torr lera pulver blandas i det varma badvattnet, clearing alla klumpar med händer, och man kan dränka sig i leran badet i ca 15 till 30 minuter. Om en massa gifter frigörs kan leran vattnet tur mörkt. Efter badet, klara badvattnet med hjälp av mycket klart vatten.

Den mänskliga lymfatiska systemet spelar en viktig roll i att upprätthålla och att få god hälsa. Således kan regelbunden lymfatiska rengöring och detox går en lång väg att förbättra sin nivå av hälsa, immunitet och vitalitet.

Se http://www.all4naturalhealth.com/lymphatic-cleansing.html

Publicerat i lymfsystemet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
Topprankade
%d bloggare gillar detta: