Granatäpple som medicin

”Låt maten vara din medicin och medicinen vara din mat”.  

– Hippokrates 

Granatäpple är en potent antioxidant.
Använts medicinskt i Mellanöstern, Iran, Indien, Egypten och Grekland i tusentals år.Granatäpple har tre huvudkomponenter:  skal, frön och juice.
Bland de tre viktigaste beståndsdelarna i granatäpple innehåller huden högsta antioxidant aktivitet.
Dock är juice ofta vad som bedöms vara av värde.Och när det gäller antioxidanter, anti-inflammatoriska och anti-cancer fördelarna, kan han ha varit på något.Granatäpple är antioxidant effektFria radikaler har kopplats till allt från hjärthälsa och diabetes till Alzheimers sjukdom och cancer.
Och ett viktigt sätt att förebygga eller kompensera skador från fria radikaler är med antioxidanter.En studie visade att saften minskade trombocytaggregation (risk för blodproppar), minskad LDL-kolesterol och minskad oxidation,
I själva verket har granatäpple juice visat sig ha ännu mer antioxidanter kapacitet än rött vin och grönt te.Den vegetabiliska oljor som finns i granatäpplen har också visat sig ha antioxidanta fördelarna liknar grönt te och betydligt större än rött vin.
Och de hälsomässiga fördelar av granatäpple slutar inte där …Granatäpple verkar också minska inflammation.
Detta sker genom fyra vägar:
1. Hämmar COX-2 enzymet (som främjar smärta och inflammation)2. Dämpar inflammatoriska cytokinuttryck (proteiner som utsöndras av celler i immunsystemet)3. Hämmar metalloproteinaser (kemikalier som direkt i en cell i hur man beter sig, växa, mutera, differentiera, dö, etc.)4. Undertrycker aktiveringen av kärntekniska faktor kappa B (leder till cellproliferation och inflammation)Med tanke på fördelarna med att så många delar av granatäpple, varför inte experimentera lite med dem alla.

Dryck ett glas juice, använd fröna i sallad.
Njut och må bra.

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Antioxidant, bra för hälsa, Cancer, Diabetes
One comment on “Granatäpple som medicin
  1. chibba skriver:

    Jag brukar dela frukten i fyra bitar och plocka ut det röda frukten.
    Den äter jag med kärnor.
    Jag tar bara en frukt i vecka, c:a 1/4 frukt varannan dag.
    En liten bit av skalen torkar jag och tuggar på.
    Godsakerna finns både i skalet, kärnor och saften.

    Mayo Clinic i USA skriver följande:

    Can drinking pomegranate juice help lower my cholesterol?

    Like many fruit juices, pomegranate juice contains antioxidants, especially polyphenols. However, pomegranate juice contains antioxidants at higher levels than do other fruit juices. Antioxidants are thought to provide several heart-protecting benefits, including reducing low-density lipoprotein (LDL, or ”bad”) cholesterol.

    se svaret på: http://www.mayoclinic.com/health/pomegranate-juice/AN01227

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: