Stroke

                       Grafik ovan listar några kritiska faktorer för stroke.

Stroke är den näst vanligaste dödsorsaken efter 60 års ålder. Studier världen över visar att fall av stroke inträffar var sjätte sekund. Det är inte så Stroke drabbar bara äldre. Stroke är den femte vanligaste dödsorsaken hos människor i åldern 15 till 59 år. Stroke är urskillningslösa och respekterar inte ålder, kön, ras eller ekonomisk status.

Stroke drabbar 15 miljoner människor varje år. Av dem är nästan sex miljoner dör och ytterligare fem miljoner kvar permanent funktionshinder.

Under 2009 World Stroke Organisation spikade den 29 oktober som datum för starten av en global kampanj med titeln ”Stroke, vad kan jag göra?”

Följande år inleddes en ”1 av 6”-kampanj för att att betona att en av sex personer kommer att ha en stroke inom sin livstid.

I år, 2011.  är  fortsätter med temat 2010 ”En av sex”, men har lagt till ”Act Now” och ”Hur agera nu” som ytterligare teman. Det har listat några uppgifter (se grafik ovan) som är kritiska för att undvika stroke.

Enligt American Heart Association, finns det cirka 6.500.000 stroke i USA. En stroke uppstår när det finns stopp i blodkärlen som går till hjärnan. När detta inträffar är det syre flödet störs och celldöd uppstår. Men när en stroke har inträffat, det finns många behandlingsalternativ som kan stöd i healing.

The Hindu : Cities / Coimbatore : Do not let stroke strike you down.

Strokerehabilitering

Enligt Mayo Clinic, kommer din återhämtningsplan beror på vilken sida av hjärnan påverkas. Om den högra sidan av hjärnan påverkas, måste du sjukgymnastik för att hantera rörelsen på vänster sida av kroppen. Skador på vänster sida av hjärnan kan orsaka tal-och språkfrågor. Alla strokepatienter kan ha problem med balans, hörsel, syn, andning, tarm och urinblåsa funktioner.

Arbeta med din läkare för att bilda en återhämtning team, bland annat en sjukgymnast, logoped, dietist och arbetsterapeut. Målet med din återhämtning team är att hjälpa dig att återfå så mycket självständighet som möjligt.
Hälsosam kost förändringar

Förutom rehabilitering, äta hälsosam mat är viktigt för återhämtning och förebyggande av stroke. Mayo Clinic rekommenderar att äta minst fem frukter och grönsaker dagligen, som är fulla av antioxidanter, som skyddar mot framtida stroke.

Dessutom äter mycket fibrer, som finns i hela korn bröd, havregryn och bönor. Ät rikligt med kalcium-rika livsmedel, vilket kan minska risk för stroke, enligt Mayo Clinic. Det är också viktigt att beståndet ditt kylskåp fullt av omega-3 fettsyror, som kallt vatten fisk, som lax.
Förhindra annan Stroke

Efter att ha drabbats av stroke, det finns åtgärder du kan vidta för att förhindra en ny stroke. Enligt Mayo Clinic, kontrollera högt blodtryck är en av de viktigaste faktorerna för att förebygga ytterligare stroke. Hantering av vikt, stress och begränsa saltintaget kan hjälpa till att sänka blodtrycket.

Dessutom kan ge upp cigaretter och sänka kolesterolnivåerna att förhindra ett nytt stroke. Alkoholkonsumtion bör också vara begränsad eftersom det kan öka kolesterolhalten, vilket ökar risken för stroke.

En läkare kan också ordinera förebyggande läkemedel, såsom trombocythämmande läkemedel som bortgång risken för blodproppar. De får också föreskriva antikoagulantia, som är ett snabbverkande blod tunnare.

Se: http://www.ehow.com/way_5370911_stroke-healing.html

                 Två till tre koppar grönt te om dagen minskar risken att få så kallad tyst stroke, som drabbar mer än var tionde äldre. De kraftfulla antioxidanterna i teet skyddar kärlen, visar en ny studie.

– Antioxidanter fungerar ungefär som rostskyddsmedel i våra blodkärl. Vi bör äta mycket frukt och grönsaker, men gärna också dricka några koppar te varje dag, säger Joep Perk, som är professor i hälsovetenskap vid Högskolan i Kalmar.

Många kvinnor och män över sextio år drabbas av tyst stroke. Det är små blodproppar som bildas i hjärnan och kan blockera kärl, men utan att ge några symtom. När holländska forskare för några år sedan undersökte hjärnan hos mer än 1.000 personer i 70-årsåldern upptäckte de att en av fem hade haft en tyst stroke. Den visar sig som svarta fläckar på bilderna av hjärnan.

Se: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/gront-te-minskar-risken-for-stroke 


Annonser

VD: QMI Quality Management Training Institute

Tagged with:
Publicerat i Stroke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: