Asthma och kost

Det finns ingen astma kost som kommer att eliminera dina symtom. Men dessa åtgärder kan hjälpa:Ät mycket frukt och grönsaker. De är en bra källa till antioxidanter som betakaroten och vitamin C och E, vilket kan bidra till att minska lungcancer svullnad och irritation (inflammation) orsakad av cell-skadande kemikalier som kallas fria radikaler.
Ta på vitamin D. Personer med svårare astma kan ha låga D-vitaminnivåer. Mjölk, ägg och fisk som lax, alla innehåller vitamin D. Även spendera några minuter utomhus i solen kan öka D-vitaminnivåer.
Undvik sulfiter. Sulfiter kan utlösa astma symptom hos vissa personer. Används som konserveringsmedel kan sulfiter finns i vin, torkade frukter, pickles, färska och frysta räkor och några andra livsmedel.
Undvik allergi-utlösande livsmedel. Efter att ha astma gör att du löper ökad risk för att ha en födoämnesallergi. Och allergiska reaktioner mat kan orsaka astma symptom. I vissa människor, utöva efter att ha ätit en allergiframkallande mat leder till astmasymtom.
Äta för att behålla en hälsosam vikt. Övervikt kan förvärra astma. Även förlora lite vikt kan förbättra dina symtom. Lär dig att äta rätt för att bibehålla en hälsosam vikt på lång sikt.

Det är också möjligt att äta mindre salt (natrium) eller äta mat rik på omega-3 fettsyror (oljor som finns i kallt vatten fisk och vissa nötter och frön) kan minska astmabesvär. Men mer forskning behövs för att verifiera detta.

Göra val om vad mat att äta och vilken mat att undvika kommer inte att bota astma. Men det kan förbättra dina symtom och din allmänna hälsa.

Annonser

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Asthma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: