Omvändelse om transfetter i riksdagen

Riksdagen ger regeringen i uppdrag att snarast lägga fram en lag som förbjuder användningen av industriellt framställda transfetter i livsmedel som kakor och chips.

Hur snabbt det sker återstår att se. I utskottet hävdade regeringspartierna att ett förbud inte behövdes. I Danmark, där det finns ett förbud, är transfetterna lika vanliga som i Sverige, ansåg de fyra regeringspartiertna.

Se: http://www.dn.se/nyheter/politik/riksdagen-vill-forbjuda-transfetter

Transfetter

Om härdning, omestring, fett, mättat och omättat, cis och trans, fettsyror, omega-3, omega-6, linolsyra, CLA, mjölkfett, matoljor, antioxidanter, margarin, choklad, kakor, märkning, avveckling    Hälsofarliga transfetter bildas vid härdning av flytande fett   All härdning tar helt bort fettets innehåll av nyttigt omega-3   Onaturliga transfetter skadar enzymfunktion och membranstruktur   Naturliga transfetter som CLA i mjölkfett har positiva hälsoeffekter   Vissa transfetter som CLA är antioxidanter liksom karotenoider   Grundproblemet är inte transfetter utan härdning av fetter   Alla kan nu bidra till en snabbare avveckling av härdat fett.

– Rapport inom projektet ”Granskande biokemisk miljö- och hälsoforskning med inriktning på konsumentprodukter”, med ekonomiskt stöd från Cancer- och Allergifonden.

 

Annonser

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: