Mandel (Almonds) och diabetes

In diabetes there is shortage of insulin or diminished ability to use the hormone which allows glucose to enter cells and be converted into energy. Diabetes, when not controlled, fats and glucose remain in the blood and after some time begin to damage the vital organs of the body.

The research found that a diet which is rich in almonds can help to improve insulin susceptibility and diminish levels of LDL cholesterol in those suffering pre-diabetes, a condition people have blood glucose levels higher than normal but not high enough to be categorized as diabetic.

Se: http://www.thehealthage.com/eating-almonds-help-prevent-diabetes-heart-disease-say-scientists/1231/

 

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Diabetes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: