Fikon, figs, anjeer

De positiva hälsoeffekterna av fikon eller anjeer inkludera behandling av förstoppning, matsmältningsbesvär, hemorrojder, diabetes, hosta, bronkit och astma.

Det hjälper också upp i vikt efter sjukdom.

Fikon är säsongens frukter som finns i de västra delarna av Asien.Men torkade fikon är alltid tillgängliga.

Fikon innehåller vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, kalcium, järn, fosfor, mangan, natrium, kalium och klor.

Några av dess hälsofördelar är:

* Förebygga förstoppning: Det finns 5 gram fibrer per tre-figur servering. Så hjälper det friska tarmfunktion och förhindrar förstoppning.
* Hjälper till att reducera vikt: Den fiber i fikon också bidrar till att minska vikt och rekommenderas för överviktiga personer.
* Lägre kolesterol: Fikon innehåller pektin, en löslig fiber. När fiber går igenom matsmältningssystemet, moppar upp glober av kolesterol och bär dem ut ur kroppen.
* Förhindrande kranskärlssjukdom: Torkade fikon innehåller fenol, Omega-3 och Omega-6. Dessa fettsyror minska risken för kranskärlssjukdom.
* Förhindrande tjocktarmscancer: Förekomsten av fiber hjälper till att torka upp och vaktmästare ut cancerframkallande ämnen.
* Skydd mot postmenopausal bröstcancer: fiberhalten i fikon ger skydd mot bröstcancer.
* Bra för diabetiker: The American Diabetes Association rekommenderar fikon för ett högt fiberinnehåll behandla. Fikonlöv minska den mängd insulin som behövs av diabetespatienter som måste ta insulin injektion. Fig är rikt på kalium. Kalium hjälper till att kontrollera blodsocker. Fikonlöv har anti-diabetiska egenskaper
* Förebyggande av hypertoni: Människor som används för att ta mer natrium i form av salt. Lågt kalium och hög natriumhalt kan leda till högt blodtryck. Fikon är höga i kalium men låg natriumhalt. Så hjälper det att undvika högt blodtryck.
* Stärker ben: Fikon är rika på kalcium. Kalcium bidrar till att stärka skelettet.
* Människor med hög kalcium diet kan påverkas av ökade utsöndringen av kalcium i förlust. Kaliumhalten i fikon bidrar till att undvika det.
* Förhindrande makuladegeneration: synförlust hos äldre beror på makuladegeneration. Frukt och fikon är generellt bra för att undvika detta tillstånd.
* Befrielse för halsen: Den höga mucilago innehåll fikon, hjälper till att läka och skydda halsont.

Fikon är ganska användbar i olika respiratoriska sjukdomar inklusive kikhosta och astma. Eftersom de är också bra för matsmältningen, de hjälper vid behandling av förstoppning, matsmältningsbesvär, magsmärta, etc. Bild är också bra för feber, öronvärk, kokar, bölder, könssjukdomar och är utmärkt för levern. Bild är ett mycket basiskt livsmedel, därför hjälper till att reglera pH-värdet i kroppen. Fikon är rika på flavonoider och polyfenoler. Dessa är antioxidanter, som förhindrar att skador orsakade av fria radikaler. Fig är känd för sina lugnande och laxerande egenskaper. Fikon är låga i fett och socker.

Fikon är söta och mjuka och klistra används som ersättning för socker. Obearbetade fikon används för att göra pajer, pudding, kakor, andra bageriprodukter, sylt, gelé och konserver.

Annonser

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Astma, Diabetes, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: