Frasvåfflor med dinkelmjöl

Recept från Ickuriren

Tillagningstid: 60 min.
4 dl mjölk
3 1/2 dl dinkelmjöl, siktat
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
150 g smör
Vispa samman mjölk, dinkelmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Låt
smeten stå och vila i cirka 30 minuter. Smält smöret och rör ner det i
smeten. Smörj våffeljärnet innan första våfflan gräddas. Sedan
räcker det smör som finns i smeten. Lägg ett bestick på den tallrik
där våfflan ska serveras, och lägg våfflan ovanpå besticket. På så
sätt håller sig frasigheten betydligt längre. Ät om möjligt våfflorna
snarast, och njut dem med creme fraiche eller vispad grädde och
sylt.
Läsarrecept av Siw Lövgren.
Recept : Frasvåfflor med dinkelmjöl – Icakuriren – Recept baka…

Traditionella våfflor, H.. som i Halland 21 mars 2009

Till 8 våfflor behövs 3,5 dl vetemjöl, 2tsk bakpulver, 2 dl mjölk, 2.5 dl vatten, 100 gram smält smör

Smält smöret, blanda vetemjöl och bakpulver i ett skål, tillsätt mjölk och vispa till en smet. tillsätt vatten och smöret.

Hetta upp våffeljärnet och pensla ut lite smör i den första laggen. Grädda våfflorna tills de är gyllebruna.

Servera med sylt och vispad grädde.

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Lätt lagad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: