Karela, bittermelon

Karela, även kallad bitter melon, bittergourd och ku gua.

Latin:  Momordica charantia

Bitter melon är en frukt som kan hittas i många asiatiska livsmedelsbutiker.

Som namnet antyder smakar frukten mycket bitter.

Används som en vanlig grönsak i matlagning. Se recept på

http://www.matklubben.se/recept/indisk_fiskgryta_kerala_curry_66629.html

Det går att äta Bitter Melon efter snabbkokning i vatten.

Bitter melon används främst för typ 2-diabetes.

Bitter melon gör nytta även i andra sammanhang:

http://www.nydailynews.com/lifestyle/health/2010/02/24/2010-02-24_bitter_melon_shows_promise_in_protecting_against_treating_breast_cancer_study.html

Bitter melon anses vara helt säker, eftersom det är allmänt konsumeras som ett livsmedel i Asien.

Biverkningar kan vara magsmärtor och diarré.

Bitter melon kan minska blodsocker-och insulinnivåerna, så det bör inte kombineras med diabetes medicinering eller annan medicin som påverkar blodsockret.

Om inte under en läkares övervakning.


.

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Bröstcancer, Diabetes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: