Apelsiner och grapefrukt inehåller Flavonoider

Citrusfrukter är rika på C-vitamin är antioxidant – cellernas försvar mot fria radikaler.

 

Citrusfrukter innehåller flera specifika flavonoider av typen flavanoner. Dessa är mer fettlösliga än både flavonoler och katekiner och passerar lättare genom biologiska membraner. De ger därför antioxidantskydd i andra delar av cellen. Viktiga enskilda ämnen är hesperitin i apelsiner och naringenin i grapefrukt. Särskilt naringenin har även en östrogen effekt. Naringenin har ett hämmande effekt på lung cancer och metastaser.

Flavonoider avsevärt minskar inflammation genom att förhindra att histamin från passera  i genom kärlväggen. Ödem eller andra inflammatoriska sjukdomar har stor nytta av denna egenskap. Dessutom, om man lätt får blåmärken, är denna grupp av bioflavonoider särskilt nyttiga. Naringin och hesperitin förhindra kapillär instabilitet.

Man får olika slags flavonoider ur en varierande kost som innehåller lök sallad och andra vegetabilier, citrusfrukt och annan frukt (äpple med skal), bär (särskilt naturbär såsom tranbär, lingon, blåbär, kråkbär och havtorn), te och rödvin.

VD: QMI Quality Management Training Institute

Publicerat i Allergi, Antioxidant, Kalla fötter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

En som är stressad och har diabetes

En patients minnesanteckningar
Dessa texter är avsedda som minnesanteckningar för mitt eget bruk.
Jag anger källor när det finns sådana.

Du är vad du äter
Enligt Ayurveda Förstärk det friska Använd kroppens resurser avslappning Acceptera känslornas betydelse Lyssna, lär och ta egna beslut Alla delar samverkar till helhet
%d bloggare gillar detta: